Uz IFS, certifikat za kvalitetu i sigurnost hrane, opravdavamo svoj uspjeh u poslovanju

Vidimo se opet na SIAL-u 2020
November 7, 2018
„MBA Centar“ za čistu i lijepu Vogošću
April 22, 2019

Uz IFS, certifikat za kvalitetu i sigurnost hrane, opravdavamo svoj uspjeh u poslovanju

Ponosni smo što smo uspjeli uvesti jedan od najstrožijih standarda za kvalitet i sigurnost hrane. Riječ je o IFS (International Food Standard) standardu koji osigurava sistemsko praćenje kvaliteta u svim segmentima poslovanja, potvrđuje upravljanje kvalitetom prema najvišim i najstrožijim svjetskim normama za higijensko i zdravstveno upravljanje prehrambenim proizvodima koji se sprovode u EU.
IFS certificiranjem opravdali smo kvalitet našeg poslovanja i odanost radu svih uposlenika naše kompanije. Postali smo dijelom odabrane porodice proizvođača hrane čiji je cilj konzumentima ponuditi najkvalitetnije i najsigurnije prehrambene proizvode. Vjerujemo da će ovim standardom interes za naše proizvode i izvoz biti veći, a time ćemo afirmirati i bosanskohercegovačku privredu.
Svoje djelovanje proširili smo na inozemna tržišta te se naši proizvodi mogu naći u Australiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Rusiji, Švedskoj, Švicarskoj, Austriji i Hrvatskoj. U odnosu na prošlu godinu, izvoz je povećan za 300% što garantiraju saradnje sa velikim trgovačkim lancima te proizvodnja za inozemne robne marke.
MBA Centar Sarajevo djeluje od 1992. godine. Poslovni i proizvodni centar je smješten u Vogošći na lokaciji ukupne površine oko 9.000 m2. Proizvodnja je organizovana u modernoj proizvodnoj hali, koja je opremljena savremenim tehnološkim linijama za pečenje i pakovanje.