Familijarni Biznis Kraljić


 

Familijarni biznis Kraljić – spoj modernog i tradicionalnog

 

O nama

Na tržištu postojimo od 1997. godine. Uz modernu tehnologiju i tradicionalne recepte, dobro obučen kadar te visoki nivo kvaliteta proizvodnje garantujemo najbolji proizvod na tržištu. Naši kupci se vraćaju iznova i opet iznova  postavljajući pred nas izazove koje uspješno dostižemo sve ove godine. Naši kupci su nas prepoznali po profesionalizmu i biraju upravo nas za plasman tradicionalnih bosanskih proizvoda na tržišta izvan granica Bosne i Hercegovine. Naši partneri su Spar Austrija, Plivit Švedska, PIK Rijeka, Mercator Slovenija, Aleskovski group Makedonija i mnogi drugi. Sretni smo što ispunjavamo očekivanja naših partnera.

 

Somun – Flatbread - Grillbröt – Pita bread

Brzo zamrznuti pečeni proizvod od dizanog kvasnog tijesta – tradicionalna bosanska receptura – bez konzervansa i aditiva. Sunđerasta vazdušasta struktura, savršeno mehka, elastična. Posut sa ćurekotom ili bez posipa. Težine od 100g, 150g ili 200g. Gastro pakovanje ili maloprodajno pakovanje. Kreiramo proizvod prema vašim potrebama. Tradicionalni od bijelog brašna ili zdravija varijanta od miješanog heljdinog brašna.

 

Somun je brižno pripremljena bosanska pogačica koju neki zovu i lepina. Za proizvodnju somuna se koriste samo četiri sastojka. Tajna ukusnog somuna, koji ne može da se iskopira, je u njihovom doziranju, temperaturi i vremenu pečenja i specifičnom procesu proizvodnje. Somun je moguće obogatiti i drugim ukusima, najčešće ćurekotom, mirisnim sitnim sjemenkama, kojim se somun pospe neposrdno pred pečenje.

 

Priprema

Naš somun može biti na vašoj trpezi, pripremljen za samo minut ili dva. U mikrovalnoj pećnici smrznutom somunu je potrebno do 2 minute na 400W, u pećnici na 1800C gotov je za deset minuta, a ako ga pustite na sobnoj temperaturi biće spreman za dvadesetak minuta. Nakon odmrzavanja proizvod nije preporučljivo ponovo zamrzavati. Somun je idealan za posluživanje uz meso ili povrće sa roštilja/grila, tradicionalno ide uz bosanske ćevapčiće. Može se poslućiti uz humus ili bilo koje drugo jelo ili koristiti za pravljenje slasnih sendviča i užina. Idealan je i za djecu jer nema tvrdu koricu. U Bosni i Hercegovini se poslužuje obavezno uz ramazanske obroke, te se njime započinje iftar, kad se završava post, i sehur, kojim se započinje post.

 

Čuvanje

U zamrznutom stanju na -180C, propisno upakovano u vrećicu za zamrzivač ili našem originalnom pakovanju,  možete ga čuvati do godinu dana. Nepotrošenu količinu možete čuvati u frižideru i do tri dana, umotanog u plahtu i vrećicu koja će mu pomoći sačuvati svježinu.

 

Logistički podaci:

U vrećici 2x200g; u kutiji 10 vrećica, na paleti 54 - 66 kutija (ovisno o distributeru); kutija dimenzije 40x40x20cm.

U vrećici 4x100g; u kutiji 10 vrećica, na paleti 54 - 66 kutija; (ovisno o distributeru); kutija dimenzije 40x40x20cm

 

 

 

Pita ili burek - Biy - Börek

Autohtona bosanska receptura izdvaja naše pite od ostalih proizvođača. Imamo više vrsta pita (staviti slike pakovanja), slanih i slatkih. Pored maloprodajnih pakovanja, za druge kupce, a to su restorani, hoteli i slično, pripremamo i gastro pakovanja, a težine mogu biti 110g, 150g, 220g, 330g, 1000g. Može biti nepečena ili pečena pita. Njen kvalitet je zagarantovan brzim načinom zamrzavanja kojim se zadrže sve osobnosti pite, bilo da je zamrznuta u svježem ili pečenom stanju.

 

Vrste

Burek ili pita od mesa se priprema od junećeg mesa određenog omjera različitih dijelova goveda što je garancija neponovljivog jedinstvenog bureka iz naše proizvodnje Kraljić. Novo na tržištu je burek od integralne jufke, što je zdravija varijanta za sve sladokusce.

Krompiruša ili Pita od krompira se sprema od sitno sjeckanog krompira, začinjenog lukom, solju i biberom. To je posno jelo, bez dodatka ikakvog životinjskog sastojka, pogodno za postače, vegane i vegetarijance.

Zeljanica ili Pita od zelja/spanaća/špinata se priprema sa filom od sira i špinata, organske proizvodnje.

Sirnica ili Pita od sira se priprema sa filom od sira i jaja.

Maslenica ili slagana pita sa filom od kajmaka i sira, gdje preovladava lisnata struktura integralne jufke što nalikuje punozrnatoj pšeničnoj pogači, kakvu ponekad imamo priliku pojesti ako posjetimo kakav tradicionalni seoski turistički objekat. Od sada takav ugođaj možete imati u svom domu kad god poželite.

Pita od jabuka ili Štrudla od jabuka je slatka pita koju proizvodimo od organskih jabuka. Za gastro potrebe ih pravimo u različitim dimenzijama i oblicima, zvrkovi ili štapići. Težine zvrkova mogu biti 100g i 150 g, a štapića 60g i 100g.

Pita od višanja ili Štrudla od višanja je slatka pita. Za gastro potrebe ih pravimo u različitim dimenzijama i oblicima, zvrkovi ili štapići. Težine zvrkova mogu biti 110g i 150 g, a štapića 60g i 100g.

 

Priprema

Možete je imati spremnu u roku do pola sata, bitno je samo da je uvijek imate u svom zamrzivaču. Za pečenu jufku treba vam samo koji minut, u ovisnosti je li je pripremate u mikrovalnoj ili klasičnoj pećnici.

Svježu pitu poredajte na pomašteni pleh, puter, ulje – bilo koju vrstu, najčešće suncokretovo ili kokosovo, ubacite pleh u zagrijanu pećnicu i pecite na 2200C do 20 minuta.

 

Čuvanje

Pitu možete čuvati na -180C do roka naznačenog na pakovanju. Odmrznutu pitu više ne trebate zamrzavati.

 

Logistički podaci:

Za maloprodaju: u kutiji 10 vrećica, na paleti 54 - 66 kutija (ovisno o distributeru); kutija dimenzije 40x40x20cm; težina kutije od 8,8kg do 9,0kg.

U vrećici 4x100g; u kutiji 10 vrećica, na paleti 54 - 66 kutija; (ovisno o distributeru); kutija dimenzije 40x40x20cm

 

 

Jufka – Kora- Filodough

Proizvod od vučenog tijesta u tanke kore ili jufke. Osim za pravljenje pite i baklava, jufke se mogu koristiti za druga jela (recepti) . Jufka je vrlo zahtjevan proizvod te se za najbolji kvalitet koriste najkvalitetnije sorte brašna, pšeničnog i integralnog pšeničnog i heljdinog. Maloprodajno pakovanje jufke je jedinstveno, vakumsko pakovanje koje svaka domaćica može držati i na sobnoj temperaturi. Zahvaljujući takvom pakovanju jufka ima produženi rok trajanja, i do četiri mjeseca. Na pakovanjima je obilježen broj kora tako da je lahko planirati svaki obrok koji domaćica želi da spremi.

 

Vrste

                Jufka za pitu                       Jufka za baklavu                       Heljdina jufka                       Integralna jufka

 

 

 

 

Logistički podaci

Vrećica 450g, u kutiji je 18 vrećica tj. 9 kg, na paleti je 54 – 66 kutija; kutija dimenzije 40x40x20cm