Historija

MBA Centar d.o.o. Sarajevo je preduzeće osnovano 1992. godine. Osnovna djelatnost preduzeća je proizvodnja pekarskih i slastičarskih proizvoda, kao i proizvodnja jufke i pita. Naši proizvodi su već postali brand-ovi, prepoznatljivi po dobrom izgledu i ukusu. Među njih ubrajamo Bavarski MBA hljeb, Švicarski MBA hljeb, Švedski MBA hljeb, Velešićki hljeb, Zlatni tost, a od peciva poznati smo po Kraljevskom i Kraljevskom kukuruznom pecivu, Rezanom hot-dog pecivu i Rezanom hamburger pecivu, te torta Filadelfija koja je jedinstvenog okusa i može se naći u našim objektima. Osim toga, vrlo uspješni smo u pripremi cateringa - kanapea i minjona ili gotovih jela za male ili velike događaje, po želji kupca ili našem izboru, a možemo obezbijediti i posluživanje ukoliko to kupac želi.

MBA Centar se bavi i ugostiteljstvom, a gotova ili a'la carte jela nudimo u našim objektima - Maloprodaja Slatko i Slano u Velešićima, Restoran Slatko i Slano Socijalno i Restoran Slatko i Slano Vogošća.

Osim proizvodnje prehrambenih proizvoda, preduzeće je također kvalificirano za pružanje konsultantskih usluga iz oblasti menadžmenta i informacionih sistema, te za estradni menadžment. Nudimo namjenski software-ski paket za proizvodnju, prodaju, servis i održavanje, te prodaju derivata na benzinskim pumpama. 

Uspjeh MBA Centra je omogućilo oko stotinjak uposlenih, a mnogi od njih su s nama od našeg samog početka. Naš poslovni i proizvodni centar je smješten u Vogošći na lokaciji površine 6.000 m2. Proizvodnja je organizovana u modernoj proizvodnoj hali površine 2000 m2, koja je opremljena savremenim tehnološkim linijama: automatizovanom linijom za pečenje i pakovanje, automatizvoanom linijom za proizvodnju jufke i pita, automatskim pogonom za doziranje brašna i aditiva, itd.

Naš cilj je ostati lider u inovacijama zdravih proizvoda kao što smo to bili i davnih devedesetih godina kad smo na tržištu BiH lansirali specijalne vrste hljebove, danas su to već brandovi, Bavarski MBA hljeb, Švedski MBA hljeb, Švicarski MBA hljeb, Zlatni tost, Kraljevsko pecivo i dr.