MBA – MAKING BAKING AWESOME

MBA Centar Sarajevo je porodično preduzeće koje djeluje od 1992. godine. Mi smo fascinirani hranom i dobrim ukusom. Kvalitet, inspiracija i inovacija su stubovi našeg uspjeha. Kao rezultat naše posvećenosti klijentima, nudimo savršene proizvode, savršene po ukusu, dizajnu ili usluzi. Naši proizvodi su rezultat kreativnog oblikovanja tijesta, napravljeni da uljepšaju svakodnevnicu ili specijalne događaje koji treba da se pamte. Vrlo smo odgovorni prema resursima koje koristimo za svoju proizvodnju. U svom poslovnom lancu gajimo takvo ponašanje koje respektuje kako ljude tako i okolinu. U svojoj eko-efikasnoj proizvodnji koristimo bioenergiju i iskorištavamo energetski suficit za zagrijavanje vode, a iskorištavamo sirovine i ambalažu. Jako smo posvećeni uposlenicima. Cijenimo vrijednosti različitih sposobnosti i karaktera i pomažemo da se njihovi talenti razvijaju i unapređuju. Proizvodimo slatke i slane slastice na inovativan način te nudimo njihovim korisnicima bolji izbor hrane neugrožavajući njen ukus. Naše poslovanje je usklađeno sa Halal, HACCP i ISO standardima, a očekujemo uskoro i posjedovanje IFS certifikata. Mi naprosto činimo pekarstvo izvrsnim. We make baking awesome.
Osim proizvodnje prehrambenih proizvoda, preduzeće je također kvalificirano za pružanje konsultantskih usluga iz oblasti menadžmenta i informacionih sistema, te za estradni menadžment. Nudimo namjenski software-ski paket za proizvodnju, prodaju, servis i održavanje, te prodaju derivata na benzinskim pumpama. Uspjeh MBA Centra je omogućilo više od stotinu zaposlenih, a mnogi od njih su s nama od našeg samog početka. Naš poslovni i proizvodni centar je smješten u Vogošći na lokaciji ukupne površine oko 9.000 m2. Proizvodnja je organizovana u modernoj proizvodnoj hali, koja je opremljena savremenim tehnološkim linijama za pečenje i pakovanje, za proizvodnju jufke i pita, automatskim pogonom za doziranje brašna i aditiva, sistemom za tzv. IQF (individual quick frozen) tehnologiju zamrzavanja proizvoda, pionirski pothvat na tržištu BiH, koji nam je omogućio ponudu pečenih duboko zamrznutih proizvoda koji se finaliziraju na prodajnom mjestu. Tako se krajnjim konzumentima pruža mogućnost kupovine uvijek toplog proizvoda.

Naš cilj je ostati lider u inovacijama proizvoda, postati lider na tržištu BiH i postati najveći izvoznik pekarskih proizvoda iz BiH.

Potvrda kvalitete našeg rada i zalaganja su kontinuirani rast kompanije i sve veća potražnja za našim proizvodima u obilju ponude iz koje krajnji konzumenti imaju mogućnost izbora.

100+ zaposlenih

proizvodni centar na 9.000m2

proizvodna hala od 3.000m2

Posjetite neki od naših objekata

 • Restoran Slatko i Slano Socijalno
  Ložionička 9
  Tel: 033 255 552
 • Restoran Slatko i Slano Vogošća
  Hasana Merdžanovića 3
  Tel: 033 255 552
 • Maloprodaja Slatko i Slano Vogošća
  Muhameda ef Pandže 49a
  Tel: 033 255 566
 • Društvena odgovornost

  MBA Centar je ekološki potpuno osviještena kompanija koja je u vlastite ekološke sisteme investirala više od četiri miliona BAM u zadnjih nekoliko godina. Proizvodnja MBA Centra je bazirana na ekološki prihvatljivim principima. Za proizvodnju se koriste pogoni koji se pokreću bio masom. Svi izduvni gasovi iz toplotnih tijela prolaze kroz tzv. eko-blok gdje se prečišćavaju i na kraju odlaze u vazduh 99,9% očišćeni. Višak toplotne energije koji nastaje u proizvodnom procesu se koristi za zagrijavanje poslovno-proizvodnog prostora te za sanitarnu vodu. U planovima MBA Centra je završetak izgradnje CNG punionice za vlastiti vozni park do kraja 2018. godine, kao i solarnog postorojenja na krovu proizvodne hale kapaciteta 2x150 KWh do kraja 2020. godine. Projekat CNG punionice je podržao Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine sa 85.000 KM na čemu smo jako zahvalni.
  MBA centar apsolutno vjeruje u staru izreku da „zdravlje ulazi na usta“. Naši principi poslovanja se nisu promijenili od samog početka i stoga samo ispitani kvalitet sirovina ulazi u proizvodne pogone, a sve u skladu sa HALAL i HACCP standardima. Želja nam je, da za mnoge koji ne mogu uživati u ukusima pšeničnog, raževog, ječmenog ili nekog drugog „glutenskog“ hljeba uskoro ponudimo i bezglutenske proizvode i time olakšamo njihov život zbog intolerancije na gluten.
  Posvećenost je ono što krasi MBA Centar. Posvećenost radu, posvećenost kupcu, posvećenost uposleniku, posvećenost prirodi i planeti. To su principi koji se njeguju u u našem poslovanju.
  logo fzzofbih

  Naša snaga

  Naša snaga je ljudski potencijal, kadar u kojeg bezmjerno ulažemo i za kojeg stvaramo idealne uslove rada. Mnogi su s nama od samog početka našeg postojanja što potvrđuje našu opredijeljenost da imamo zadovoljne zaposlenike jer samo tako možemo kreirati i zadovoljne korisnike.

  Želite li postati dio našeg tima i spremni ste učiti kao podijeliti svoja znanja i ideje s nama, onda ste na pravom mjestu, jer mi pružamo podršku onima koji žele više od vlastite karijere. Prijavite se putem linka OVDJE ili putem emaila info@mbacentar.ba