Kompanija MBA Centar dodijelila stipendije srednjoškolcima

 Danas je u kompaniji MBA Centar upriličena dodjela stipendija za četiri učenika Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti iz Sarajeva.

„Uspješno smo implementirali projekat dodjele stipendija sa ciljem motiviranja mladog kadra koji je neophodan za razvoj u struci. Ovim projektom, četvero mladih ljudi dobiva priliku zaposlenja u našoj kompaniji pri završetku školovanja. Odabrani učenici su tokom prakse pokazali interesovanje za posao te time sebi omogućili stipendije i stupanje u radni odnos. Ponosni smo na saradnju sa profesorima i učenicima iz Srednje škole za popljoprivredu, prehranu, veterinu i uslužne djelatnosti, te ćemo i ubuduće nastaviti sa educiranjem učenika kroz sedmične prakse u našoj kompaniji.“  – ističu iz MBA Centra.

„Ovo je prvi put da poslodavac našim učenicima nudi ovakav vid stipendiranja i zapošljavanja. Sretni smo što će naši učenici imati posao u struci te sticati iskustva u industriji. Zahvalni smo kompaniji MBA Centar jer je prepoznala potencijal u mladom kadru“. – kazala je direktorica Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti, Seada Velagić.

MBA Centar sa brendovima „Slatko i Slano“ i „Bujrum“ iz godine u godinu dokazuje da su svjetski standardi poslovanja ključ za uspjeh, te ovakvim projektima omogućavaju da nove generacije svoja znanja primjene  u praksi uz najnaprednije tehnologije u pekarstvu i slastičarstvu.