S Bujrumom i ti možeš biti majstor!

Inspirisani tradicijom i jedinstvenim okusima našeg kulinarstva, kreirali smo liniju proizvoda BUJRUM – sačinjenu od jufki, pita, mantija i zalivenih kolača.
Uz modernu tehnologiju, stotinama godina čuvane recepture, dobro obučen kadar te visoki nivo kvaliteta proizvodnje, garantiramo najbolji tradicionalni proizvod na tržištu.
Naše proizvode kušali su diljem Evrope, Amerike, Australije, Azije i Blistog Istoka. Sretni smo što ispunjavamo očekivanja naših kupaca i partnera.
Vjerujemo da za savršenu jufku i pitu nisu potrebni savjeti i da ne trebate brinuti je li vam agda uspjela. Vjerujemo da svi zaslužuju biti šef svoje kuhinje.

Pite

Autohtona bosanska receptura izdvaja Bujrum pite od sličnih proizvoda.Bujrum pite filujemo i slatkim i slanim punjenjem. Radimo ih za maloprodaje, upakovane u kese kao sirove pite, koje se ispeku za 20 do 25 minuta ili upakovane u zdjelice kao pečene pite, koje se lako pripreme za jelo za samo nekoliko minuta. Kvalitet Bujrum pečene pite je zagarantovan brzim načinom zamrzavanja kojim se zadržavaju sve osobnosti pite.

Bujrum jufke

Bujrum jufke imaju prednost nad ostalim jufkama iz nekoliko razloga:

  1. Tanje su od drugih na tržištu jer imaju više listova nego slične, poredeći pakovanja iste netto mase
  2. Imaju duži rok trajanja – zbog načina pakovanja Bujrum jufke imaju 4 mjeseca roka trajanja
  3. Naznačen je broj listova na pakovanju – olakšava optimalnu upotrebu listova jufke prilikom pravljenja pita ili kolača
  4. Mogu stajati izvan frižidera i na taj način uštedjeti najčešće oskudan prostor u frižideru
  5. Postoje četiri vrste jufke – moguće je korištenje odgovarajuće jufke za odgovarajuće jelo
  6. Ima više vlažnosti od jufki drugih proizvođača što Bujrum jufki daje posebnu elastičnost kod spremanja i hrskavost (ne žilavost) nakon pečenja

Bujrum kolači

Tradicionalni bosanski kolači spremni za serviranje. Uz Bujrum kolače možete iskusiti slatka sitna zadovoljstva. Jedinstveni autohtoni recepti su naša specijalnost. Bilo da izaberete Baklavu sa orasima, Hurmašicu, Tulumbu ili Jabukovaču, bićete u prilici da uživate u momentima zadovoljstva slatkim ukusima.

Bujrum somun

Uspješno smo plasirali peciva somune ili kako ih još neki zovu, lepine, za čiju proizvodnju se koristi posebna tehnika i tehnologija. Pogodni su za restorane, kioske brze hrane, benzinske crpke, hotele, škole, kantine, itd. Zahvaljujući takvom pecivu vlasnici restorana i drugih ugostiteljskih i sličnih objekata su podigli svoje usluge za ljestvicu više i primijetili su povećanje zadovoljstva svojih kupaca. Najprodavaniji proizvod iz BBQ grupe proizvoda Spara je bila upravo naš somun koji se pod robnom markom Spara prodaje u Austriji i Sloveniji, a uskoro u Hrvatskoj i Mađarskoj. Proizvodimo ih bez aditiva, boja, E-brojeva i laktoze.
Instrukcije za korištenje: Nije potrebno pečenje. Odmrzavanje je moguće na više načina:
o Na sobnoj temperaturi za 30 minuta o U mikrovalnoj pećnici na 400W za 2 minuta o U pećnici na 200°C za 5 minuta o Na grilu za 2 minuta, po jednu sa obje strane
Rok trajanja proizvoda je 12 mjeseci uz čuvanje na minimalno -18°C. Nakon odmrzavanja moguće je korištenje proizvoda u narednih 48 sati.